VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vlad Filat, despre cazul șefului Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel: Cred că trebuie să-și dea demisia

Șeful Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel, trebuie să-și dea demisia în urma investigației jurnalistice în care acestuia i se impută mai multe probleme de integritate. Este declarația președintelui PLDM, Vlad Filat, făcută la emisiunea de la Vocea Basarabiei „Studio politic”, moderată de Nelly Sambriș.

Toată această situație devine absurdă și nu se leagă cu misiunea directă a unui șef de comisie care verifică integritatea judecătorilor, lasă să se înțeleagă liderul PLDM.

„O persoană care verifică integritatea, inclusiv moral, a judecătorilor care urmează să judece în Republică Moldova, fiind el însuși pus sub această bănuială, nu are cum să dea valoare procesului în sine. Se compromite un proces întreg. Însă, după modul în care a înțeles dânsul, într-o emisiune televizată, să răspundă la întrebare dacă va dimensiona, și acel, nu știu dacă a fost râs exact. Pe mine ele m-a durut, pentru că asta eu am perceput-o ca o atitudine, față de noi toți, nu doar față de cei pe care el îi evaluează. Ori cu o atare de dispreț, manifestat, public, nu ai cum să iei decizii obiective și corecte. Din acest motiv, eu cred că dânsul este obligat să-și dea dimisia, eu cred că acest lucru trebuie să-i fie cerut, cât mai incisiv de toți oamenii care gândesc normali, nu pentru ca să obținem anumite dividende, pentru ca să arătăm că avem cel puțin un pic de demnitate, și să nu permitem chiar oricui să vină și să ne batjocorească părinții, să ne desprețuiască în maniera asta publică. Eu am avut ocazia să comunic cu foarte multă lume din exterior”, a declarat Vlad Filat la emisiunea „Studio Politic”.

Aflat în mijlocul unui scandal legat de integritatea sa, președintele Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel, a respins categoric faptul că ar putea fi demis, reacție ce i-a adus mai multe critici. În fața presei, întrebat dacă plănuiește să-și dea demisia în urma investigației jurnalistice ce a adus semne de întrebare despre activitatea sa anterioară din Olanda, șeful comisiei a răspuns fără echivoc „nu”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.