VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia a distrus „aproape toată” infrastructura energetică din Harkov, afirmă primarul orașului ucrainean

Primarul din orașul Harkov, al doilea cel mai populat oraș ucrainean, a declarat că atacurile rusești au distrus „aproape toată” infrastructura energetică a orașului.

Edilul din Harkov, Igor Terehov, susține că orașul a fost în prima linie a atacurilor rusești de la declanșarea invaziei și a cunoscut o escaladare a loviturilor în ultimele săptămâni. „Atacurile au distrus o termocentrală și toate substațiile electrice din al doilea oraș ca mărime din Ucraina”, declara anterior Terehov.

„Infrastructura energetică privată este, de asemenea, distrusă. Rusia vrea să ne intimideze, dar acest lucru este imposibil”, a declarat primarul din Harkov.

Recentele atacuri ale Rusiei au cauzat daune semnificative sistemului energetic ucrainean, dar este puțin probabil un colaps total, susține șeful companiei naționale de rețea a Ucrainei, Ukrenergo, Volodimir Kudrițki, citat de Reuters.

Din 22 martie, forțele ruse atacă aproape zilnic centralele termice și hidroelectrice ucrainene, precum și rețelele principale, ceea ce a dus la întreruperi de curent în multe regiuni ale țării. „Obiectivul lor este să impună întreruperi de curent în unele orașe mari ucrainene, iar scopul nostru este să prevenim acest lucru”, a declarat Kudrițki pentru Reuters.

Cel mai mare investitor privat în industria energetică din Ucraina, DTEK, a declarat că atacurile au deteriorat cinci dintre cele șase centrale electrice ale sale, care și-au pierdut 80% din capacitatea lor. DTEK, care satisface aproximativ un sfert din nevoile țării, și-a văzut centralele termice și alte instalații lovite în mod repetat de rachete, drone și artilerie rusești.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.