VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vizită neplanificată la Chișinău a Secretarului general al ONU, Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a sosit pe 19 august în Republica Moldova, unde urmează să se întâlnească cu preşedinta Maia Sandu. Vizita sa neanunțată intervine după ce Guterres a vizitat vineri oraşul-port Odesa pentru a vedea la faţa locului modul în care este pus în aplicare acordul ce permite exportul de cereale ucrainene, a declarat purtătorul său de cuvânt Farhan Haq, citat de Agerpres.

Secretarul general al ONU a vizitat joi orașul Lvov (Lviv), unde s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi cu cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Pe 20 august, șeful ONU va zbura la Istanbul, unde își va finaliza turneul în Europa, vizitând Centrul Comun de Coordonare (JCC) care supraveghează respectarea pactului mediat de Națiunile Unite și Turcia.

Amintim că Guterres a mai fost în Republica Moldova pe 9 mai curent, însă atunci șefa statului, din motive de sănătate, nu a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.