VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora: „Avem școli renovate cu suportul diasporei, avem parcuri, terenuri de joacă, iluminat stradal…”

August e luna când moldovenii, plecație la munci peste hotare, vin acasă în vacanță. În acestă perioadă, tradițional în fiecare an Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora sunt organizate Zilele Diasporei, un eveniment în care așteaptă diaspora să vină, a comunicat pentru Vocea Basarabiei Nadejda Zubco, șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD).

Fiind întrebată de către Valentina Ursu, jurnalistă la Vocea Basarabiei dacă actualele politici ale statului îi ajută pe cetățenii din diasporă să aibă o viață mai bună acolo, unde au fost înfiați, adoptați de o altă țară, Nadejda Zubco a menționat că, „Strategia națională „Diaspora-2025” este cartea de căpătâi a BRD-ului și a domeniului Diasporă, Migrație și Dezvoltare la nivel național.

„Din acestă strategie rezultă mai multe documente de politici, care, cumva, reglementează sectorial activitatea. Este o hotărâre de guvern care obligă autoritatea publică locală să desemneze persoane, la nivel decizional și tehnic, să fie responsabile de domeniul Diasporă, Migrație și Dezvoltare. În felul acesta, încercăm să asigurăm includerea acestui domeniu prioritar pe segmentul în care activează autoritatea publică centrală. Mai nou, începând cu 2017, această abordare este extinsă și la nivel local și avem foarte multe rezultate. Dacă la nivel central avem rezultate, dar ele nu se simt, putem să vorbim doar de indicatori că 82 la sută din politici conțin componenta Diasporă, Migrație și Dezvoltare la nivel național, la nivel local rezultatele și impactul sunt mult mai directe”, a specificat șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.