VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Managerul financiar al Grupului Trans-Oil: „Prețul uleiului „Floris” de 955 ml se vinde cu aproximativ 35 lei”.

După includerea uleiului pe lista produselor social-importante de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), prețul uleiului „Floris” de 955 ml a fost plafonat și la raft se vinde cu aproximativ 35 lei.

Vitalie Butnaru, manager financiar al Grupului Trans-Oil a răspuns la întrebările jurnalistei Vocei Basarabiei, Valentina Ursu, și a oferit explicații referitor la majorarea prețului la ulei: „Prețul a mers în sus în luna mai, dar vreau să zic că fabrica de la Bălți nu a majorat prețul de vânzare a uleiului către rețelele de supermarketuri, dar și către distribuitori, ultima majorare a prețului la ulei a avut loc pe data de 26 octombrie 2021. Deci nu e vorba de o majorare de preț în aprilie sau în mai din partea producătorului”.

Fiind întrebat dacă cei care comercializează uleiul în unitățile lor au dublat, sau au triplat prețul, Vitalie Butnaru a răspuns: „Într-adevăr, prețul a crescut în linii mari de la 50 la 75 la sută la începutul lunii mai. Deci, când a fost stabilit prețul de 29 de lei la poarta uzinei în octombrie 2021, prețul semințelor de floarea-soarelui era un pic mai mic de 10.000 de lei, era la nivel de 9.600-9.800 de lei pe tonă. Pe parcursul lunilor martie și aprilie 2022, din cauza războiului din țara vecină, semințele de floarea-soarelui au reușit să atingă o cotă de aproape 20.000 de lei, respectiv prețul la semințe de floarea-soarelui s-a dublat. Acum avem și prețurile la serviciile comunale, la utilități, avem și alte materiale și servicii auxiliare prețul cărora s-a triplat sau s-a ridicat chiar și de patru ori. Pentru a atenua această creștere, noi, cei de la Grupul Trans-Oil, am notificat doar la mijlocul lunii aprilie că în următoarele două-trei săptămâni, conform condițiilor contractuale, această perioadă de notificare, o să majorăm prețul de la 29 de lei la 37 de lei, cu TVA la poarta fabricii. Aceștia de la supermarketuri și distribuitori au cumpărat ulei masiv în acele ultime două săptămâni la prețul vechi, de 29 de lei și, în același moment, uleiul cumpărat anterior cu 29 de lei a apărut la raft cu un preț, uneori, de 60 de lei”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.