VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vinurile din R. Moldova vor ajunge pe piața din Azerbaidjan

În rezultatul discuțiilor delegației Republicii Moldova, care a participat marți, 11 octombrie la întâlnirea cu oamenii de afaceri azeri, au fost negociate pe loc câteva contracte avantajoase, anunață reprezentanții Executivului. Societatea pe acțiuni Barza Albă, cu sediul la Bălți, a semnat un contract de distribuție cu o renumită rețea de supermarketuri din Azerbaidjan, care are în prezent peste 100 de puncte de vânzare.

Astfel, primul lot de divinuri moldovenești este preconizat să ajungă pe rafturile magazinelor azere la începutul lunii noiembrie,

La Baku, în cadrul întâlnirii moldo-azere a oamenilor de afaceri, s-a discutat posibilitatea semnării unui contract de distribuire a produselor vinăriei Mileștii Mici, din orașul Ialoveni.
 

Potrivit Guvernului, în prezent, pe piața din Azerbaidjan pot fi găsite unele produse ale întreprinderii vinicole „Cricova”. În acest sens, s-a pus în discuție subiectul lărgirii sortimentului în punctele în care vinurile și spumantele moldovenești deja se comercializează. În cadrul vizitei sale de lucru din această săptămână în Azerbaidjan, prim-ministra Natalia Gavrilița a vizitat magazinul combinatului de vinuri „Cricova” S.A., deschis în capitala azeră.

Menționăm că, spre deosebire de anul 2020, când pe rafturile unităților comerciale azere au ajuns circa 26 mii de litri de băuturi tari autohtone, cu o valoare de 127 mii de dolari, anul trecut volumul exportului de băuturi spirtoase moldovenești pe piața din Azerbaidjan a crescut, constituind circa 143 mii de litri, cu o valoare totală de 335 mii de dolari. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.