VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un medic din Drochia, cercetat penal pentru corupere pasivă. CNA: Ar fi pus diagnoze false unor pacienți, ca aceștia să-și perfecteze pașapoarte în regim de urgență

Șeful Secției Medicilor de familie din cadrul IMSP CS Drochia este cercetat penal pentru corupere pasivă, după ce a fost documentat o perioadă de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord (DGT) a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție (PA). Conform ofițerilor CNA, medicul ar fi pretins și primit bani pentru a stabili diagnoze false unor pacienți, iar pentru un certificat ar fi cerut între 100 și 200 de euro. 

Potrivit CNA, începând cu luna iunie 2022, șeful Secției ar fi eliberat certificate fictive unor persoane, în care le-ar fi indicat necesitatea tratamentului urgent peste hotarele țării.

„Faptele descrise au fost comise în perioada, în care Agenția Servicii Publice anunța eliberarea pașapoartelor doar în cazuri excepționale, inclusiv în cazurile de urgențe medicale și necesitatea unor tratamente în străinătate. Astfel, mai multe persoane și-au perfectat pașapoartele în regim de urgență, justificând solicitarea prin concluziile medicale, prescrise de bănuit, iar pentru un certificat ar fi achitat între 100 și 200 de euro”, menționează CNA. 

CNA și Procuratura Anticorupție au desfășurat acțiuni de urmărire penală la domiciliul și biroul medicului. De la fața locului au fost ridicate fișe medicale, registre, certificate și telefoane. În prezent, se investighează toate circumstanțele cauzei pentru a stabili și alte persoane implicate. 

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.