VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Vine un weekend greu pentru șoferi. MAI anunță, duminică, simulări generale pentru summitul european din 1 iunie

Weekendul ce vine va fi unul aglomerat pentru locuitorii Capitalei, în special pentru șoferi. Accesul va fi restricționat pe mai multe artere importante ale orașului, cum ar fi bd. Ștefan cel Mare, bd. Dacia, viaduct sau traseul spre aeroport, din cauza simulărilor generale organizate de Ministerul de Interne în contextul Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie. Repetițiile vor dura cinci ore, între 09.00 și 14.00.

Astfel, duminică, șoferii sunt rugați să evite străzile principale din sectoarele Botanica și Centru, iar persoanele care vor circula cu transportul public sunt îndemnate să-și rezerve mai mult timp pentru a ajunge la destinație, deoarece vor fi întârzieri ale transportului public.

”Vor fi instituite perimetre de securitate în zona centrală a orașului Chișinău. Subsecvent, se vor aplica restricționări temporare de trafic pentru arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale capitalei, cât timp coloanele oficiale se vor deplasa către locația unde se organizează Summitul. La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca-Chișinău și revers. Scopul simulării generale din ziua de 14 mai constă în îmbunătățirea lucrului și cooperării la nivel interinstituțional, precum și verificarea concepției integrate de securitate. De asemenea, se are în vedere însușirea de către forțele participante a misiunilor de securitate și a modului de rezolvare a unor situații tactice”, se arată în comunicatul MAI.


Autoritățile susțin că locuitorii Capitalei vor fi informați din timp despre activitățile ce au loc în timpul desfășurării simulării, în acest sens fiind publicate informații și hărți cu trasee alternative recomandate pentru evitarea aglomerărilor și facilitarea deplasărilor în Chișinău.


”Poliția face apel la conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere față de eventualele dificultăți din trafic, să își păstreze calmul și să nu uite de politețea rutieră. De asemenea, cel mai indicat este ca cetățenii să își planifice din timp traseul de deplasare pentru ziua de 14 mai, în intervalul orelor 09:00-14:00, accesând drumurile adiacente Aeroportului Internațional Chișinău, evitând arterele principale ale capitalei, precum și deplasarea în acest interval de timp pe ruta Chișinău – Bulboaca.”, se mai arată în comunicat.


MAI anunță că din motive de securitate, unele informații, inclusiv cele care prevăd restricționări, nu pot fi date publicității decât foarte aproape de momentul instituirii acestora. În context, autoritățile naționale fac apel la înțelegere din partea cetățenilor pentru incomoditățile generate de lipsa informării prealabile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.