VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Metodele de colaborare și coordonare, pentru a preveni pericolele terorismului pe continentul european, analizate la Chișinău

Metodele de colaborare și coordonare, pentru a preveni pericolele terorismului pe continentul european, sunt analizate miercuri, 10 mai, pe platforma Hubului de securitate al Uniunii Europene pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova (Hubul de Securitate al UE). Cea de-a VI-a ședință operațională a Hubului de Securitate este organizată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în parteneriat cu Delegația UE în Republica Moldova și Direcția generală pentru migrație și afaceri interne a Comisiei Europeane (DG HOME).

La eveniment participă experții-cheie și practicieni europeni în domeniul contracarării terorismului, printre care Domnul Ilkka Salmi, Coordonatorul politicilor de contracarare a terorismului al UE, doamna Erika Ferrer, Președinta grupului de lucru pentru contracararea terorismului al Consiliului UE, domnul Sayed Aly, din partea președinției suedeze a Consiliului, precum și domnul Martin Shieffer, șeful unității pentru contracararea terorismului în DG HOME.

Experți din 14 țări membre ale UE, alături de reprezentanți ai agențiilor Frontex, Europol și Cepol evaluează cum urmează să fie pusă în aplicare foaia de parcurs a Hubului de Securitate, având în vedere consecințele îngrijorătoare ale războiului din Ucraina în domeniul criminalității transfrontaliere și terorismului. 

Schimbul de informații și expertiză va ajuta Republica Moldova și UE să înțeleagă mai bine rețelele, fluxurile de bani și punctele slabe comune ale statelor, care permit infractorilor să treacă granițele nedetectați. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.