VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Viktor Orban s-a întâlnit la Moscova cu Vladimir Putin. Vizita președintelui Ungariei a iritat elita politică de la Bruxelles

Vladimir Putin s-a întâlnit la Kremlin cu premierul Ungariei, Viktor Orban, care a sosit la Moscova într-o vizită de lucru. Președintele rus a declarat că Orban a sosit la Moscova, inclusiv în calitate de președinte al Consiliului UE, și a promis că îl va familiariza pe premierul ungar cu detaliile propunerilor Moscovei pentru o reglementare pașnică în Ucraina.

„Ungaria va deveni în curând singura țară din Europa care va putea conduce un dialog atât cu Rusia, cât și cu Ucraina”, a declarat Orban la începutul discuțiilor.

Premierul maghiar Viktor Orban nu a fost mandatat de Consiliul Uniunii Europene pentru a efectua o vizită la Moscova, a transmis vineri șeful diplomației europene, Josep Borrell, în timp ce președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și premierul polonez Donald Tusk au criticat această vizită, după ce anterior ea nu fusese confirmată.

„Prim-ministrul Orban nu a primit niciun mandat din partea Consiliului UE pentru a vizita Moscova. Poziția UE privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei este reflectată în numeroase concluzii ale Consiliului European. Această poziție exclude contactele oficiale dintre UE și președintele Putin. Prin urmare, prim-ministrul ungar nu reprezintă UE sub nicio formă“, a mai spus Borrell.

În același timp, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat că „îngăduința nu îl va opri pe Putin”, ci doar „unitatea și hotărârea vor deschide calea către o pace cuprinzătoare, justă și durabilă în Ucraina”.

Anterior, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi premierul polonez, Donald Tusk, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la informaţiile de presă care anunțau o vizită, vineri, la Moscova, a prim-ministrului ungar, Viktor Orban, care tocmai a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.