VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul britanic Rishi Sunak a demisionat în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, pierdute de Partidul Conservator

Rishi Sunak demisionează din funcția de lider conservator, precum și din cea de prim-ministru, în urma pierderii zdrobitoare a partidului său în fața Partidului Laburist la alegerile generale din Marea Britanie.

„În urma acestui rezultat, voi demisiona din funcția de lider al partidului, nu imediat, ci după ce vor fi luate măsurile oficiale pentru selectarea succesorului meu”, a declarat Sunak într-o declarație susținută în fața reporterilor chiar la intrare în sediul din 10 Downing Street. 

El spune că a dat „totul” pentru această funcție, dar alegătorii au „trimis un semnal clar că guvernul Regatului Unit trebuie să se schimbe”.

Sunak va merge să-l vadă pe rege pentru a renunța oficial la rolul de șef al guvernului și pentru a-i permite lui Keir Starmer să preia funcția la Downing Street, transmite The Guardian.

Decizia sa de a demisiona din funcția de lider al conservatorilor va declanșa o altă cursă pentru conducerea partidului său, în încercarea sa de a se reconstrui după un rezultat devastator. A declarat că va rămâne în funcția de lider al partidului până când vor fi făcute aranjamente pentru găsirea unui înlocuitor.

Până la ora 11 dimineața, potrivit rezultatelor preliminare, Partidul Laburist câștigase o victorie covârșitoare, obținând mai mult de 410 locuri. Sunak a declarat că acum că partidul conservatorilor trebuie să se reconstruiască și să își asume rolul lor „crucial” în opoziție.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.