VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Donație de laptopuri pentru școli din Chișinău și din regiunea transnistreană

Mai multe instituții de învățământ din Chișinău, dar și din regiunea transnistreană au primit în laptopuri procurate cu suportul UNICEF și al Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii. Reprezentantă de țară UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj, a menționat la evenimentul de donație că această inițiativă reprezintă un angajament continuu din partea UNICEF pentru a spori oportunitățile educaționale pentru toți copiii din Republica Moldova, transmite IPN.

Reprezentantă de țară UNICEF în Republica Moldova a comunicat că acest lot de laptopuri semnifică mai mult decât o simplă donație. „Să ne imaginăm o clasă în care fiecare elev dispune și are acces la laptop. Acesta îi oferă posibilități nelimitate. Laptopurile șterg frontierele fizice și deschid ușile către o multitudine de resurse, biblioteci online, videoclipuri educaționale și platforme interactive de învățare. Acest pas este esențial pentru digitalizarea în continuare a procesului educațional și este și mai important pentru copii refugiați care continuă să fie conectați de la școlile lor din Ucraina. Pentru elevi din comunitățile defavorizate sau pentru copii cu dezabilități sau nevoi educaționale speciale experiența aceasta poate fi transformatoareˮ, a menționat Maha Damaj.

Aceste laptopuri trebuie să abiliteze în continuare profesorii. Având acces la instrumentele digitale, cadrele profesorale, educatorii pot oferi feedback în timp real și pot promova un mediu de învățare mai interactiv. De asemenea, furnizarea dispozitivelor digitale către Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică sau Institutul Național pentru Educație și Leadership este esențială pentru îmbunătățirea administrării procesului educațional și a serviciilor de sprijin, a mai spus reprezentantă de țară UNICEF în Republica Moldova.

Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a spus că este vorba de o donație în valoare de aproximativ jumătate de milion de dolari, în jur de 600 de laptopuri, care urmează să ajungă în instituțiile selectate. Acest efort face parte dintr-o serie amplă de activități de modernizare a instituțiilor de învățământ din țară, concentrate în special pe asigurarea cu echipamente digitale. „În ultimii doi ani, cu suportul UNICEF-ului și Uniunii Europene, am transmis peste 10 mii de laptopuri în instituții și ne așteaptă în anul acesta încă o procurare mare de circa 25 de milioane de dolari”, a spus ministrul.

Laptopuri au fost transmise celor opt școli cu predare în limba romană din stânga Nistrului și la 11 instituții din Chișinău, dar și Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică și Institutul Național pentru Educație și Leadership.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.