VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Absolvenții cu 10 pe line la Bac au mers la Președinție. Elevii au fost premiați de Maia Sandu

Cei 57 de absolvenți de liceu care au obținut nota medie zece la examenul național de bacalaureat au fost premiați de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și ministrul educației și cercetării, Dan Perciun. Șefa statului a remarcat performanța impresionantă a acestor tineri și le-a urat să rămână la fel de dedicați, onești, insistenți în îndeplinirea visurilor lor, transmite IPN.

„Zece pe linie este un rezultat extraordinar și eu vreau să vă felicit cu acest rezultat. Vreau să felicit toți absolvenții care în mod onest au reușit să susțină bacalaureatul și, bineînțeles, vreau să felicit și profesorii, dar și părinții dumneavoastră care, nu doar v-au ajutat și v-au susținut, dar probabil că au avut mai multe emoții decât voi în timpul acestor exameneˮ, s-a adresat absolvenților președintele Republicii Moldova.

Maia Sandu și-a exprimat speranța că tinerii au învățat că orice rezultat implică multă muncă și pentru a deveni oameni de succes e nevoie să înțelegem că toate lucrurile se fac prin muncă onestă, efort personal și lucru în echipă. Șefa statului, de asemenea, și-a exprimat speranța că cei care vor studia peste hotare și cei care vor alege să învețe în Moldova vor pune umărul la dezvoltarea proiectului comun care se numește Moldova Europeană.

După sesiunea de bază și examinarea contestațiilor, rata de promovare a examenului de Bacalaureat este de 69,68% sau 12 580 de absolvenți.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.