VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, întrevederi cu Maia Sandu și Igor Grosu

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Luminița Odobescu, ministra afacerilor externe a României, care se află la Chișinău pentru Reuniunea Trilaterală Republica Moldova – România – Ucraina. În cadrul întrevederii, șefa statului a mulțumit autorităților de la București pentru sprijinul constant oferit țării noastre, România fiind unul dintre cei mai importanți donatori ai Republicii Moldova.

România contribuie activ la implementarea programului „Satul European”, în special prin reabilitarea, extinderea și modernizarea sistemelor apă și canalizare din satele țării noastre. 

„Cu sprijinul României, dezvoltăm, de asemenea, infrastructura educațională, inclusiv achiziționarea de autobuze școlare și renovarea căminelor studențești. În acest an, România va sprijini renovarea căminului Universității de Stat din Cahul. Președinta și-a manifestat recunoștința pentru sprijinul constant acordat Chișinăului în procesul de aderare la Uniunea Europeană, dar și pentru asistența oferită Ucrainei”, se arată într-un comunicat la Președinției.

Luminița Odobescu s-a întâlnit și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Șeful legislativului i-a mulțumit pentru ajutorul constant acordat Republicii Moldova în lansarea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, menționând că, în tot acest timp, ministra a sprijinit agenda de reforme a țării noastre atât la Bruxelles, cât și în relația cu statele membre ale UE.

În cadrul discuțiilor, demnitarii au convenit stabilirea unei cooperări mai active pe mai multe domenii.

„Expertiza României în aproximarea legislației la standardele UE ne va ajuta să ne mișcăm cu pași mai rapizi în procesul de negociere. Este important pentru noi să știm că avem un partener atât de puternic și dedicat, precum România, în drumul nostru de a construi o Moldovă Europeană”, a spus Igor Grosu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.