VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Zelensky, despre explozia de pe podul Kerci: Indiferent câţi nori sunt, ucrainenii ştiu ce să facă. Acesta este un viitor fără ocupanţi. Pe întreg teritoriul nostru, în special în Crimeea”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a afirmat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că viitorul naţiunii sale este unul luminos, subliniind că dacă ocupanţii fug în timp ce au o şansă, aceasta va fi cea mai bună opţiune pentru ei.

„Astăzi a fost o zi bună şi preponderent însorită pe teritoriul statului nostru. Erau vreo 20 de grade şi însorit în mari părţi ale ţării. Din păcate, în Crimeea a fost înnorat. Deşi este şi cald. Dar indiferent câţi nori sunt, ucrainenii ştiu ce să facă. Şi ştiu că viitorul nostru este luminos. Acesta este un viitor fără ocupanţi. Pe întreg teritoriul nostru, în special în Crimeea. Dacă ocupanţii fug în timp ce au o şansă, aceasta va fi cea mai bună opţiune pentru ei. Dacă sunt forţaţi să rămână, orice ocupant poate găsi o modalitate de a se preda. Garantăm păstrarea vieţilor tuturor militarilor ruşi care depun armele şi se predau în mod voluntar. Ucraina aderă întotdeauna la toate normele şi convenţiile internaţionale. Nu vom lăsa alte opţiuni pe care să se bazeze ocupanţii”, a spus el în ziua în care o explozie e afectat podul Kerci, care face legătura între Rusia şi Crimeea.

Oficialul ucrainean a mai afirmat că locuitorii din teritoriile recuperate trebuie să fie atenţi la mine. „Echipele noastre de eliminare a muniţiilor explozive, inginerii noştri de eliminare a bombelor lucrează la maximum, dar după ocupanţi, o zonă foarte mare este contaminată cu mine. Vă rugăm să nu ignoraţi avertismentele legate de mine, să nu vizitaţi zonele închise din cauza pericolului, vă rugăm să raportaţi poliţiei, serviciilor de urgenţă sau autorităţilor locale legat de orice mine sau muniţie neexplodata găsite”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.