VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Oamenii de rând… cei care întreprind muncă fizică, aceia și trebuie să câștige mai mult

Recent Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi declara că: a fost majorat salariul minim în sectorul bugetar de la 2200 de lei la 3100 de lei. El crede ca este o măsură care va îmbunătăţi nivelul de salarizare al persoanelor cu lefuri foarte mici din sectorul public.

Vocea Basarabiei a întrebat oamenii întâlniți ocazional pe străzile din Chișinău, cine trebuie să beneficieze de cea mai mare remunerare în RM.

• Cei care muncesc… Toți, în cultură, în sport și în învățământ. Toți cei care muncesc trebuie să fie remunerați bine. Și-n medicină… în toate domeniile. În țară este nevoie de toate profesiile pentru a se dezvolta.

• Toți trebuie să aibă salarii bune, bine-meritate. Sunt oameni care câștigă foarte mult și lucrează puțin, sunt care lucrează mult și câștigă puțin. Așa-i țara noastră…

• În R. Moldova, cel mai bine trebuie să fie remunerați profesorii. Ne uităm la statistici și înțelegem că este deficit de profesori în școli. De ce? Deoarece salariul nu este atractiv în condițiile în care au de muncit. După care ar trebui să fie bine plătiți medicii, adică aceste două categorii ar trebui să fie prioritare. Chiar și Otto von Bismarck a spus că dacă tu vei avea o societate bolnavă, vei ajunge că peste o perioadă de timp, vei plăti mai multe indemnizații decât bani vei primi de la cei sănătoși care lucrează.

Opinii adunate de Olga Soroceanu pe străzile din Chișinău, despre salariile din RM.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.