VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: „Putin trăiește cu mentalitatea din secolul nouăsprezece, iar Medvedev e ateist”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev susține că Rusia duce în Ucraina o luptă sacră împotriva Satanei și amenință că Moscova ar putea trimite toți dușmanii săi în focurile eterne ale Gheenei. Această declarație vine în contextul în care Ucraina și Occidentul au respins în mod repetat afirmațiile președintelui Vladimir Putin potrivit cărora Ucraina este condusă de fasciști care au persecutat vorbitorii de limbă rusă. Vocea Basarabiei a întrebat oamenii întâlniți ocazional pe străzile din Chișinău ce cred ei despre declarațiile lui Dmitri Medvedev?

  • Rusia este un stat care numai războaie duce, numai ultimii 50 de ani, în toate țările și Medvedev este un satelit al lui Putin. Ei s-au schimbat unul cu altul. Nicio problemă nu-i. Rusia a fost o țară cotropitoare de-a lungul multor ani și consecințele se simt și la noi în Moldova acum.
  • Ucraina este o țară independentă, are hotarele sale, rușii au invadat Ucraina. Ce vorbesc ei sunt aberații. Putin trăiește cu mentalitatea din secolul nouăsprezece probabil și de aceea procedează în felul următor. Lumea de astăzi este altfel, lumea este mai civilizată, cu viziuni mai progresiste, mai umane.
  • Eu sunt sătul de propaganda rusească, cu ea am crescut. Posibil că mai există propagandă murdară, dar ca asta nu. Sunt oameni fără Dumnezeu, cu toate că ei construiesc biserici, mitropolii, dar se vede că a intrat diavolul în biserica lor.
  • Sunt niște cuvinte înjositoare la adresa umanității. Este un război nedrept consider eu, o țară pașnică, rușii au năvălit asupra ei. Cred că dacă toată lumea progresistă se va opune acestui imperiu, situația se va hotărî, dar nu e ușor, e foarte, foarte greu.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.