VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Profesorul este sculptorul următoarelor generații, dar trebuie remunerat mai bine

În Republica Moldova, dar și în peste 200 de țări, este marcată, astăzi. Ziua Mondială a Profesorului. Dată extrem de importantă în calendarul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură. Sărbătoarea reflectă rolul vital al profesorului pentru orice societate.

Vocea Basarabiei a întrebat chișinăuenii ce așteptări are societatea de la dascăli și ce părere au despre profesia de pedagog?

– Din păcate rea, că sunt și eu profesor… Sunt de părerea că la noi în Moldova să fie profesorii mai tineri un pic, deja generațiile mai bătrâne… Am tot respectul față de ele, dar trebuie ceva de schimbat. Ei se conduc după curricule vechi, după chestii vechi, dar lumea se schimbă și ne schimbăm și noi. Așteptările sunt mari. Câteodată prea mari. Mai ales de la unii părinți, dar la general, cred că noi profesorii formăm societatea care e și se reflectă ceea ce au văzut la școală, fac mai departe.

-Cred că e una dintre cele mai importante profesii acum. De profesor, de modul în care va preda acesta elevilor săi depinde cum ca fi soarta lor. Societatea așteaptă de la profesori o educație corectă de care e nevoie acum.

-Avem profesori buni, de fapt. [Societatea] așteaptă tot ce-i mai bun, luminos. Ei poartă asta în ei, oferindu-le și copiilor.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.