VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: O ridicare bruscă a prețurilor în anumite sfere, afectează mult salariile care sunt în Moldova

Vox realizat de Romeo Cemîrtan

În contextul actualelor majorări de tarife atât la serviciile comunale, cât și la serviciile de transport public, dar și interurban, Vocea Basarabiei a întrebat oamenii întâlniți ocazional pe stradă cum și dacă sunt afectați de majorarea tarifelor la transportul interurban.

Iată câteva dintre răspunsuri:

-Normal, mă afectează ca pe orice om. S-a scumpit totul în ziua de astăzi și motorina s-a scumpit, și oamenii trebuie să scoată și ei banii (învestiți). Piesele de schimb sunt scumpe, motorina este scumpă, pasagerii sunt tot mai puțini și ei circulă cu jumătate de microbuz până la Briceni.

-Nu sunt de acord. Sâmbătă am venit cu un preț, iar acum… Cu 140 de lei din raionul Râșcani, Mihăilenii Vechi, iar acum 175 de lei, două zile au trecut. Nu sunt de acord cu așa ceva. Pe toții îi afectează acum, salariul e mic.

-Dacă e să renunțăm, ar trebui să stăm acasă și să murim de foame. Omul e nevoit să plece și să-și întrețină familia, că nu ne plătește nimeni. Dacă nu muncim, nu avem.

-Nu-i chiar plăcut. Dintr-o pensie așa mică nu prea ne aranjează, dar nu avem încotro.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.