VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Campania de informare a elevilor „Şcoală+Poliţie=Siguranţă” se desfășoară în localitățile din R. Moldova

Oamenii legii au inițiat campania „Școală+Poliție=Siguranță”. Aceasta se desfășoară tradițional la începutul anului școlar și include acțiuni de informare a copiilor și părinților privind siguranța în mediul educațional și cel social.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Oxana Toderiță, a specificat, pentru Moldpres, că, în cadrul campaniei, oamenii legii vor prezenta elevilor instituțiile statului care vin în suportul copiilor victime. „Este important ca aceștia să cunoască unde se pot adresa și ce organe ale statului pot sesiza la necesitate. Totodată, la orele informative, polițiștii vor vorbi cu copii despre: violență, siguranța în mediul online, comportamentul delincvent, abandonul școlar și de domiciliu. La fel, elevii sunt anunțați că, în caz de necesitate, pot apela la telefonul copilului: 116 111”, a spus ea.

De asemenea, angajații IGP vor vorbi cu copiii despre măsurile de siguranță în timp ce sunt singuri acasă, când discută cu persoane străine în stradă sau online, când se deplasează în locuri aglomerate, precum și la traversarea străzii.

Totodată, oamenii legii au venit cu recomandări și pentru părinți. În scop de siguranță, aceștia i-au îndemnat să învețe copiii adresa domiciliului și numărul de telefon al părinților.

Campania „Școală+Poliție=Siguranță” se desfășoară anual, în luna septembrie, în toate localitățile din R. Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.