VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vicepremier: Norvegia este un important partener pe drumul reformelor noastre

Norvegia este un important partener pe drumul reformelor noastre, în special în domeniul justiției şi promovarea supremației legii, lupta împotriva corupției și buna guvernare.
O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Nicu Popescu în cadrul unei întrevederi la Oslo cu ministra afacerilor externe Anniken Huitfeldt.

Potrivit unui comunicat remis presei, discuțiile celor doi oficiali au atins un spectru larg de subiecte precum cooperarea bilaterală, necesitatea fortificării securității energetice și impactul pozitiv al asistenței norvegiene pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Oficialii s-au referit la evoluțiile în dialogul moldo-comunitar în contextul acordării statutului de țară candidat și reformele întreprinse de autorități pentru a avansa în parcursul european, precum și despre situația regională și măsurile pe care le întreprind autoritățile de la Chișinău pentru a atenua impactul agresiunii militare ruse în Ucraina.

Un subiect aparte l-a reprezentat schimbul de idei despre întărirea capacităților instituționale, dar și reziliența energetică și financiară. Solidaritatea Norvegiei a fost resimțită în cadrul celor două conferințe ale donatorilor desfășurate la Berlin și București în cadrul Platformei de sprijin pentru Republica Moldova. Ministrul de externe Nicu Popescu a exprimat interesul de a avansa negocierile privind Acordul de comerț liber între Republica Moldova și statele membre EFTA, astfel contribuind la intensificarea relațiilor comercial-economice prin încheierea acordurilor bilaterale și extinderea prezenței produselor agricultorilor din țara noastră pe piața norvegiană.

Reamintim că în perioada 5 – 6 septembrie Nicu Popescu întreprinde o vizită oficială la Oslo.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.