VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forumul Economic Chișinău 2022. Ceban: Vom lansa în premieră harta investițională a municipiului Chișinău

Primăria Municipiului Chișinău organizează în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2022, Forumul Economic Chișinău.

Reuniunea va avea loc la Palatul Republicii, unde vor participa speakeri și invitați din diferite țări, pentru a discuta potențialul investițional și de dezvoltare al Chișinăului.

Potrivit edilului Capitalei, Ion Ceban, speakeri de talie internațională, din Moldova, dar și de peste hotare, vor aborda subiecte ce țin de transformarea digitală a orașului, mobilitatea, turismul urban, piața imobiliară și alte teme relevante pentru municipalitate.

„Vom lansa în premieră, în cadrul forumului, harta investițională a municipiului Chișinău ce conține peste 60 de obiecte atractive de investiții din categoria imobiliară, funciară, social-educațională, de divertisment etc, astfel ne propunem să atragem cât mai multe surse financiare pentru dezvoltarea orașului”, a declarat Ceban.

Potrivit unui comunicat remis presei, evenimentul va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri, academic și asociativ, experți în economie, investitori și donatori străini, precum și delegații oficiale ale orașelor înfrățite sau partenere și vine să pună accent pe eforturile comune țintite către identificarea unor soluții și oportunități care să contribuie la dezvoltarea continuă a Capitalei.

Totodată, la forum va fi prezentată Strategia de dezvoltare a orașului Chișinău – 2030, precum și alte strategii de sectoriale: Strategia de Mobilitate, Strategia de Dezvoltare a Turismului, dar și inițiativele: Chișinău – Oraș Verde, Chișinău – Oraș Inteligent.

”Invitații străini vor vorbi despre experiența altor țări în dezvoltare urbană pe toate dimensiunile și vor împărtăși bunele practici implementate în orașele Grenoble, Lublin, Varșovia, Madrid, Valencia și altele.

Forumul Economic Chișinău vine să confirme o dată în plus că orașul este deschis pentru o dezvoltare urbană inovatoare și prietenoasă mediului, fapt care generează noi oportunități de investiții în serviciile necesare pentru atingerea acestui scop”, subliniază organizatorii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.