VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Numai Rusia poate ajuta Moldova în cazul unei crize energetice, ea poate ajuta toată Europa

Chiar dacă noul tarif la gaz stabilit de ANRE din luna octombrie este de 29 de lei și 27 de bani, iar incertitudinea aprovizionării cu gaz din Rusia devine tot mai mare, locuitorii Chișinăului se arată optimiști că Moldova va trece această iarnă, indiferent de greutăți.

Vocea Basarabiei a întrebat oamenii întâlniți ocazional pe străzile capitalei cine poate ajuta Republica Moldova în cazul unei crize energetice în sezonul rece.

-Numai Rusia, numai Rusia.

-Totuși aici nu este clar, desigur, cine poate să ne ajute. Chestiile astea trebuiau făcute cu mulți ani înainte.

-Nu am răspuns, iată mă duc la miting, așa deja e imposibil să trăiești. Iată luna asta nu am plătit serviciile. -Eu cred că Rusia, ea poate ajuta toată Europa, dacă dorește. Dacă Europa nu dorește, asta e altceva, trebuie căutate alte resurse, dar ele nu sunt.

-Cine poate să ne ajute? Noi singuri putem să ne ajutăm căci alții n-o să ne ajute.

Autor

  • Mihaela Cîrnov

    Autoarea Matinalului Cotidian, dar și moderatoarea emisiunii Te salută Vocea Basarabiei, alături de Andrei Porubin. Licența și masteratul în jurnalism le-a efectuat la USEM. Deține premiul Jurnalista anului la Gala Tinerilor Supereroi, 2017. Se numără printre finaliștii Burselor Europene pentru Jurnaliști, ediția din 2021. A activat în calitate de prezentatoare și realizatoare de emisiuni la Moldova 1 și reporteră la știripozitive.eu. A lucrat la Radio Europa Liberă timp de 5 ani, fiind și bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.