VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadoarea Kelly Keiderling, noua șefă a Misiunii OSCE în Moldova

Misiunea OSCE în Moldova are un nou șef. Ambasadoarea Kelly Keiderling, numită de președinția poloneză a OSCE, preia luni, 3 octombrie, mandatul la Chișinău, a anunțat Misiunea OSCE în Moldova într-un comunicat. De asemenea, ea va fi mediator al OSCE în procesul de reglementare transnistreană.

Ambasadoarea Keiderling îl succede pe Dr. Claus Neukirch, care și-a încheiat mandatul de șef al Misiunii în septembrie.

„Sunt încântată să preiau această funcție importantă în acest moment volatil și provocator pentru procesul de reglementare transnistreană. Aștept cu nerăbdare să cooperez cu autoritățile de la Chișinău și Tiraspol, precum și cu ceilalți participanți în formatul „5+2”, pentru a continua și dezvolta negocierile de reintegrare a Transnistriei în Republica Moldova. Mandatul Misiunii OSCE – de a soluționa conflictul transnistrean sub toate aspectele sale – rămâne obiectivul nobil al statelor participante la OSCE”, a afirmat Keiderling.

Anterior, ambasadoarea Keiderling a ocupat funcția de Ambasador al SUA în Uruguay, șef adjunct al Misiunii la Ambasada SUA din Chișinău, Moldova, precum și de șef adjunct al Misiunii și, intermitent, în calitate de însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA în Caracas, Venezuela. Ambasadoarea Keiderling a deținut funcții diplomatice la misiunile SUA în Kârgâzstan, Cuba, Botswana, Republica Dominicană, Etiopia și Zambia, precum și mai multe poziții în Washington, DC. Interesele ei intelectuale includ societățile în tranziție, comunicarea eficientă și măiestria diplomatică.

Principalele priorități ale Misiunii OSCE în Moldova sunt de a contribui la realizarea unei reglementări politice durabile și cuprinzătoare a conflictului transnistrean bazată pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional, cu statut special pentru Transnistria.

Mandatul Misiunii OSCE în Moldova este aprobat și reînnoit în fiecare an de către toate cele 57 de state participante la OSCE, inclusiv Republica Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.