VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ VOX: “Ne vedem și ne dorim din tot sufletul să fim în Uniunea Europeană și sperăm să ajungem și la așa momente”

Guvernul de la Chișinău speră să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană pana la sfârșitul acestui an. Declarația a fost făcută de prim-ministra Natalia Gavrilita după întrevederea la Bruxelles cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Vocea Basarabiei a întrebat oamenii întâlniți pe străzile din Chișinău dacă R. Moldova este deja pregătită să treacă la o nouă rundă de negocieri care ar apropia-o și mai mult de integrarea europeană.

—Justiția…noi știm acele puncte slabe, la ele trebuie de lucrat. Fără ele nu doar intrarea noastră în Europa, dar intrarea noastră ca atare este o problemă foarte mare, fără o justiție foarte adecvată, noi practic stăm pe loc, adică societatea ce stimul mai are de a vedea că societatea aceasta poate fi construită? Ea cum este construită fără o justiție.

—Toată lumea cunoaște că mai întâi de toate avem nevoie de reforma justiției, care merge cam anevoios, dar este un proces care nu se face într-o zi. Lucrul care nu s-a făcut zeci de ani, nu putem că se va face într-o zi sau două. Trebuie multe lucruri de schimbat, inclusiv și mentalitatea.

—Cred că nu, sunt încă multe lucruri de așezat la locul lor, sunt multe întrebări și cu Transnistria în spate nu e rezolvat nimic, dar sperăm. Ne vedem și ne dorim din tot sufletul să fim în Uniunea Europeană și sperăm să ajungem și la așa momente.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.