VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

/VIDEO/ Vox: „Mie mi se pare necesară unirea, eu învăț în București și ar fi nevoie de unire, atât timp cât știm ce nivel are România.”

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la unirea Republicii Moldova cu România, 35 la sută din cetățeni ar vota pentru. Cel puțin asta arată   datele proaspăturlui sondaj realizat  de Idis Viitorul și prezentat în cadrul Barometrului Socio-Politic. Potrivit cercetării, peste 47 la sută din cetățenii Republicii Moldova  ar vota împotriva unirii, iar aproape 18 % sunt nehotărâți. Vocea Basarabiei a întrebat oamenii întâlniți la întâmplare în Chișinău ce cred despre unirea cu România.

Iată câteva dintre răspunsuri:

  • Basarabia și așa a fost a României. Ei, rușii, au ocupat-o în 1940. Unire neapărat trebuie să fie.
  • Este un lucru excepțional și de-abia așteptăm să se întâmple. Este firesc acest lucru și demult trebuia să o facem, avea să trecem mai ușor peste încercările și provocările pe care le avem.
  • Știți cum, pentru mine mai bine să fim singuri, liberi, așa cum este, un stat neutru.
  • Ar fi de dorit, căci în 30 de ani de independență nu am ajuns nicăieri. În primul rând noi nu suntem independenți pe plan energetic, cât și industrial, iar pe baza unei uniri cu România, Moldova ar avea o dezvoltare industrială și energetică.
  • Ca cetățean al României vă doriți unirea?
  • Da, sincer da.

Autor

  • Nicoleta Negrescu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, dar și economică, voxuri pentru TV. La fel este una dintre prezentatoarele Jurnalului Serii la radio. A fost realizatoarea și prezentatoarea emisiunii „Creștem mari și sănătoși”, Alo Capitala, dar și jurnalistă la postul TV8. A lansat propria carte cu titlul „Prin nori de lapte și venin” . Premianta proiectului finanțat de MECC, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru tipărirea a 300 de exemplare de cărți. Premiantă pentru debut în literatură a anului 2020 la categoria NON Fiction.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.