VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Cine ar trebui să achite datoria Transnistriei la gaz?

Vox realizat de Mihaela Cîrnov

Dacă liderul de la Kremlin, Vladimir Putin decide să sisteze în totalitate gazul pentru Republica Moldova, cea mai afectată se va pomeni regiunea transnistreană, deoarece nu are alternativă sau posibilitate să importe gaze. În aceste condiții, stânga Nistrului ar putea să se confrunte cu o criză umanitară, e de părere Sergiu Tofilat, expert în probleme energetice, care a participat la emisiunea „Puncte de reflecție”.

Vocea Basarabiei a căutat să afle de la oamenii întâlniți la întâmplare pe străzile capitalei dacă aceștia ar accepta să achite datoria Tiraspolului pentru consumul de gaze. Majoritatea cetățenilor cred că Transnistria ar trebui să își achite singură datoriile din moment ce nu se vede parte a RM.

— Nu, ei trebuie să și-o achite. Dacă era un referendum acolo, să fie deacord să fie cu noi, achitam, dar așa achităm noi tot pe spatele nostru. Sărăcia noastră vine din partea lor. Ei se bucură, chiar am întâlnit persoane care se bucură că la voi pâinea e atâta, dar la noi e copeici, gazul la voi e atâta, dar la noi e copeici și asta nu e bine, fiind că se laudă. E foarte rău că lumea nu judecă, conștiința li-i slabă, cred că.

— Cetățenii de pe malul drept al Nistrului sunt gata să achite datoria regiunii transnistrene pentru consumul de gaz?

Nu că ei nu-s gata, dar ei nu trebuie să achite datoria transnistrenilor.

— De ce?

— Fiind că Transnistria se folosește de gaz, se folosește de Centrala Electrică din stânga Nistrului, dar noi cumpărăm lumina de la Centrala Electrică, cumpărăm și o achităm. De ce trebuie de achitat datoria pe care ne-o pun rușii că e a noastră, nu e a noastră, e a lor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.