VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kievul critică dur mesajul lui Lukașenko de Ziua Independenței Ucrainei

Consilierul preşedintelui ucrainean Vladimir Zelenski, Mihail Podoliak, a criticat dur pe Twitter mesajul președintelui Belarusului, Alexandr Lukașenko, de Ziua Independenței Ucrainei.

Într-un mesaj pe Twitter, Podoliak menționează că mesajul lui Lukașenko reprezintă ”o clovnerie care va avea urmări”.

„Se pare că Lukașenko crede cu adevărat că lumea nu observă participarea sa activă la crimele împotriva Ucrainei. Prin urmare, își dorește cu cinism un cer pașnic, trăgând rachete mortale spre noi.”

Amintim că președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei. Acesta le-a urat ucrainenilor cer pașnic, toleranță și puteri.

În mesaj Lukașenko și-a exprimat încrederea că contradicțiile nu vor putea distruge relațiile sincere de bună vecinătate între popoarele din Belarus și Ucraina.

Ziua Națională a Ucrainei este marcată miercuri, 24 august, sub o mare tensiune, la șase luni de la lansarea invaziei ruse. La Kiev în acest an, evenimentele în masă cu ocazia sărbătorii sunt interzise, ​​desfășurarea lor nu este permisă în perioada 22-25 august.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.