VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lukașenko, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei: Cer pașnic, toleranță și curaj 

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei. Acesta le-a urat ucrainenilor cer pașnic, toleranță și puteri.

Totodată, Lukașenko și-a exprimat încrederea că contradicțiile nu vor putea distruge relațiile sincere de bună vecinătate între popoarele din Belarus și Ucraina.

„Șeful statului belarus le-a urat ucrainenilor un cer pașnic, toleranță, curaj, putere și succes în restabilirea unei vieți decente”, se arată în mesajul publicat de instituția prezidențială din Belarus.

Ziua Națională a Ucrainei este marcată miercuri, 24 august, sub o mare tensiune, la șase luni de la lansarea invaziei ruse.

La Kiev în acest an, evenimentele în masă cu ocazia sărbătorii sunt interzise, ​​desfășurarea lor nu este permisă în perioada 22-25 august.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina, președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivele protecția populației din Donbass, precum și „demilitarizarea și denazificarea” statului vecin. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat legea marțială în țară și a anunțat mobilizarea.

Termenele lor au fost prelungite în mod repetat, ultima dată – până pe 21 noiembrie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.