VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei: Poporul ucrainean este de neînfrânt, liber și demn

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței a Ucrainei.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Grosu a menționat că ”poporul ucrainean este de neînfrânt, liber și demn și va dăinui mulți ani înainte”.

”La mulți ani, Ucraina! Слава Україні!

Cu acest mesaj venim astăzi, la celebrarea celor 31 de ani de independență a Ucrainei, și asta vom continua să le transmitem ucrainenilor și ucrainencelor. Pentru că poporul ucrainean este de neînfrânt, este un popor liber și demn. Și va dăinui mulți ani înainte!

De 6 luni, poporul ucrainean trăiește tragedia unui război inuman început de Rusia. Este greu să pui în cuvinte sacrificiul ucrainenilor și durerea prin care trec milioane de oameni. Însă Ucraina nu se lasă înfrântă. Ucraina continuă să lupte cu un curaj nemărginit pentru libertatea și demnitatea poporului său. Dar și pentru libertatea noastră”, a scris Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului a subliniat că Republica Moldova este alături de poporul ucrainean și va continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie.

”Lumea liberă va fi alături de Ucraina până la victorie.

Îi mulțumesc fiecărui moldovean care a dat o mână de ajutor refugiaților ucraineni. Le mulțumesc echipelor de voluntari care zi și noapte, timp de 6 luni, continuă să ofere tot sprijinul necesar vecinilor noștri.

Drumurile și căile noastre ferate servesc drept punte între Ucraina și Uniunea Europeană. Mii de tone de combustibil, cereale, ajutoare umanitare au trecut și trec prin Republica Moldova. Casele noastre s-au deschis pentru ucraineni. Inimile noastre sunt alături de inimile ucrainenilor”, a mai scris Grosu.

Ziua Națională a Ucrainei este marcată miercuri, 24 august, sub o mare tensiune, la șase luni de la lansarea invaziei ruse.

La Kiev în acest an, evenimentele în masă cu ocazia sărbătorii sunt interzise, ​​desfășurarea lor nu este permisă în perioada 22-25 august.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina, președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivele protecția populației din Donbass, precum și „demilitarizarea și denazificarea” statului vecin. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat legea marțială în țară și a anunțat mobilizarea.

Termenele lor au fost prelungite în mod repetat, ultima dată – până pe 21 noiembrie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.