VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul a aprobat crearea platformei Statistici demografice și sociale

Efectivul populației Republicii Moldova, structura, mobilitatea și caracteristicile demografice, sociale și economice ale acesteia se vor regăsi într-un sistem informațional, ce urmează a fi dezvoltat de Biroul Național de Statistică (BNS).

Un Proiect de Hotărâre privind crearea platformei informaționale „Statistici demografice și sociale” a fost aprobat, astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. 

Indicatorii statistici privind numărul populației, precum și caracteristicile acesteia vor fi utilizați pentru elaborarea și monitorizarea politicilor naționale și sectoriale, pentru procesul de planificare a bugetului de stat și a asistenței externe. 

Totodată, datele colectate prin intermediul sistemului vor contribui la implementarea măsurilor pentru redresarea situației demografice și sociale, având în vedere faptul că, în Republica Moldova, ca și în alte țări europene, se atestă scăderea continuă a natalității, îmbătrânirea populației, dar și  intensificarea migrației interne, din mediul rural spre cel urban. 

Crearea, implementarea, funcţionarea şi dezvoltarea sistemului va fi realizată de Biroul Național de Statistică, în limitele mijloacelor financiare alocate anual din bugetul de stat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.