VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Bogații, poate nu toți, majoritatea câștigă necinstit. Săracii se împart în două categorii, cei care sunt lenoși și cei care se străduie să trăiască cinstit.

Republica Moldova continuă să rămână cea mai săracă țară din Europa cu o creștere economică modestă, care generează locuri de muncă insuficiente. În rezultat, populația pleacă peste hotare în căutarea unui loc de muncă bine plătit.

Vocea Basarabiei a încercat să afle de la trecătorii pe străzile Chișinăului cine sunt bogați și cine sunt săraci în Republica Moldova, cum se acumulează bogăția, dar și cum se ajunge la sărăcie.

Iată câteva dintre răspunsurile celor întâlniți ocazional prin Chișinău:

—Din perspectiva mea, sărăcia vine în mare parte de la lene. Sigur că e prezentă și un pic de lipsă de noroc, dar în mare parte de vină e lenea. Dacă nu ești un om leneș și mergi spre țintă, vei fi asigurat.

—Dar cine-s cei mai săraci? Cei mai săraci sunt oamenii de la țară care trăiesc de azi pe mâine.

—Cei bogați au acumulat bunuri pe cale ilegală, necinstit, cei cinstiți sunt săraci.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.