VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grădinițele din Chișinău vor fi conectate la agentul termic pe parcursul săptămânii curente

Începând cu ziua de miercuri, 19 octombrie, grădinițele de copii din capitală vor fi conectate la sursa de agent termic. Potrivit Moldpres, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, a declarat că 90% din managerii instituțiilor au solicitat conectarea acestora la agentul termic.

Acesta a specificat că temperatura medie înregistrată în grădinițele de copii este de +15..+17°C.

„Grădinițele sunt conectate la agentul termic atunci când temperatura aerului din interior înregistrează o medie mai mică de +18°C. Astfel, 90% din managerii instituțiilor au solicitat conectarea acestora la agentul termic”, a spus Andrei Pavaloi.

Andrei Pavaloi a specificat că, deocamdată, temperatura din școli este una confortabilă pentru copii, de aceea, școlile, liceele și gimnaziile din capitală urmează a fi conectate la agentul termic după vacanța de toamnă, care va începe la 26 octombrie.

În cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar din suburbiile capitalei agentul termic este conectat la indicația primăriei din localitate. 

În municipiul Chișinău activează 129 de grădinițe.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.