VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Natalia Gavrilița, întrevedere cu președinta Georgiei: Rămânem focusați pe reformele importante

În pofida tuturor crizelor care ne lovesc, rămânem focusați pe reformele importante. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei întrevederi cu președinta Georgiei, Salome Zourabichvili, aflată într-o vizită oficială în țara noastră.

Am spus de nenumărate ori că Ucraina luptă acum pentru valorile general-umane și pentru a păstra pacea în regiune. Or pacea și stabilitatea trebuie să revină în regiune și în întreaga Europa în conformitate cu dreptul internațional. În pofida tuturor crizelor care ne lovesc, rămânem focusați pe reformele importante. Am venit cu un set de valori și rămânem loiali acestora. În special, mă refer la implementarea reformei în sectorul justiției și combaterea corupției. Acestea sunt precondițiile esențiale pentru atragerea investițiilor și crearea de locuri noi de muncă”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

De asemenea, șefa Executivului a exprimat disponibilitatea țării noastre de a aprofunda relațiile comercial-economice și investiționale. A fost subliniată importanța consolidării cooperării în domeniul energetic, în sectorul IT și cel al transporturilor. În context, a fost salutată lansarea recentă a cursei aeriene directe Chișinău-Tbilisi-Chișinău.

Sunt onorată că am avut ocazia sa vin în Republica Moldova  cu primul zbor direct Tbilisi-Chișinău. Este un semnal important de apropiere între țările și culturile noastre. Regret că toate acestea au loc într-un context tragic cu războiul din Ucraina. Un război care ne afectează pe toți cei din regiune. Dar țările noastre au demonstrat solidaritate, pe timp de pace sau război vom rămâne uniți. Nimeni nu se poate izola de acest război și mai ales de consecințele acestuia”, a declarat președinta Georgiei.

Părțile au reiterat voința de extindere a cooperării bilaterale în toate domeniile și de susținere reciprocă în procesul de implementare a agendei europene.

De asemenea, a fost subliniată importanța organizării, în anul 2023, a unei noi ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene pentru cooperarea comercial-economică și unui Forum al oamenilor de afaceri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.