VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Atâta lume ucide Putin, el socoate că-i drept, dar terorizează o lume întreagă

Președintele rus, Vladimir Putin își sărbătorește ziua de naștere pe 7 octombrie. Aflat de mai bine de 18 ani în fruntea Federației Ruse, Putin este cunoscut drept un lider autocrat și autoritar, iar conform unor cercetări științifice președintele Rusiei ar fi o personalitate sumbră si antisocială. Vocea Basarabiei a întrebat locuitorii Chișinăului cum îl caracterizează ei pe Vladimir Putin și ce i-ar ura de ziua sa de naștere?

Iată câteva dintre răspunsuri:

-Dacă comunismul a nimicit mai mult de 65 milioane de oameni, păi Putin fără nici un motiv, recunoscând juridic Ucraina, el o atacă. Numai un schizofrenic poate să facă așa ceva.

-El nouă ne place. El procedează corect,  8 ani lumea n-a putut să trăiască, iar el acum rezolvă această problemă. Îmi este dragă și Ucraina și Rusia, dar eu sunt pentru dreptate.

-Elementul ăsta de ambiție imperială la el a prevalat asupra rațiunii. Respectiv, el a declanșat [războiul]. Pentru Putin poporul rus nu constituie o valoare, dar un instrument prin care el vrea să își mențină puterea și averea acumulată de atâția ani.

-El nu a făcut nimic bun pentru poporul lui, nici pentru popoarele din regiune, care au fost în URSS. Eu nu îl stimez ca și persoană.

-Suferă nu numai un popor, suferim toți, mai ales copiii, să-i spun mulți ani înainte nu pot.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.