VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procura pentru stabilirea pensiilor va putea fi autentificată de secretarul consiliului local

Persoanele nu vor mai trebui să facă drum la notar atunci când vor dori să semneze o procură pentru stabilirea, reexaminarea sau recalcularea pensiei, a compensațiilor, alocațiilor sau indemnizațiilor. Documentul va putea fi autentificat de către secretarul consiliului local.

Parlamentul a adoptat în lectura a doua, finală, proiectul de lege care extinde atribuțiile secretarilor consiliilor locale, scrie IPN. Autorii proiectului, deputați ai Fracțiunii PAS, precizează că documentul a fost elaborat în vederea facilitării accesului persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS prin reprezentantul împuternicit prin procură, în condițiile în care în multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întâmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Proiectul de modificare a Legii privind administrația publică locală a fost susținut cu votul a 53 de deputați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.