VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: „68 de ani am văzut ce înseamnă cu rușii,am păgubit și eu, și familia…așa că nimic bun nu văd în asta”

Formațiunile politice de pe segmentul de centru-stânga discută în cadrul platformei ,,Agenda Comună”, ideea unificării mai multor forțe care ar putea sa o înlocuiască pe cea promovată de guvernare, și pe de alta parte – de opoziția parlamentară ,,semi-criminala” de acum, spune  Mark Tkaciuk, unul dintre liderii formațiunii ,,Congresul civic”. Vocea Basarabiei a încercat sa afle ce cred chișinăuienii despre  coagularea forțelor de stânga.

– Trebuie să fie forțe de stânga. Numai nu cu așa băieței care au fost ca dânșii pătați, corupți. Sunt de acord să avem două partide în R. Moldova, cum e în Marea Britanie, cum e în Statele Unite… Noi avem peste șaizeci și ceva de partide… Cui îi trebuie atâtea?

– Ei s-au mâncat Partidul Comuniștilor și cu Partidul Socialiștilor, dar acum se unesc, se pupă unul pe altul. Asta-i problema, ca să dea această guvernare jos.

– În principiu, e coloana a cincea, și socialiștii, și Tkaciuk și mai sunt acolo… Sunt de părerea că cine locuiește în R. Moldova, acela trebuie să aibă grijă de acest pământ, dar nu să se uite după gard, să promoveze politica altui stat.

– Partidele [de stânga] sunt moarte. Nu cred că au niciun efect, nici politic, nici juridic. Asta-i jocul politicienilor.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.