VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republica Moldova va primi circa 25,5 milioane de euro din partea României: Cum vor fi folosiți banii

Republica Moldova va primi circa 25,5 milioane de euro din partea României pentru demararea implementării proiectelor în domenii strategice, precum sunt educația și îmbunătățirea serviciilor de utilitate publică.

Potrivit unui comunicat remis presei de Guvern, România a decis să aloce ofere această sumă de bani în baza solicitărilor autorităților de la Chișinău și propunerilor pregătite de ministere, la reuniunea Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de asistență bilaterală România – Republica Moldova, care s-a desfășurat la Palatul Victoria. 

Suma acordată face parte din ajutorul financiar nerambursabil, în valoare de 100 milioane de euro, prevăzut în Acordul bilateral de asistență tehnică și financiară, semnat, la data de 11 februarie anul curent, de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și premierul roman Nicolae-Ionel Ciucă.

Astfel, prin cele 57 de proiecte investiționale, prevăzute în proiectul ”Satul European”, se va asigura creșterea accesului la servicii îmbunătățite de apă și canalizare a peste 95.000 de persoane.

Totodată, pentru asigurarea unui proces educațional de calitate, 135 de instituții de învățământ secundar vor fi dotate cu echipamente de laborator pentru cabinetele de fizică, chimie și biologie. În plus, vor fi achiziționate 125 de microbuze și 14 autobuze școlare, special amenajate pentru transportul copiilor cu dizabilități”, anunță sursa citată.

Perioada de implementare a Acordului este de șapte ani de la intrarea în vigoare, iar proiectele propuse în cadrul acestuia vor contribui la intensificarea cooperării între România şi Republica Moldova, promovarea procesului de reforme în spirit european, precum și creșterea rezilienței țării noastre la factorii destabilizatori.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.