VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Antiteze cu Iulian Ciocan:Proteste care… plictisesc

Mărturisesc că protestele Partidului Șor încep să mă plictisească. Am fost la toate cele patru proteste duminicale, făcând live-uri pentru Vocea Basarabiei, și am remarcat permanentizarea unui scenariu steril. De fiecare dată vin niște oameni cu steaguri și pancarte care strigă Jos Maia Sandu! sau cer alegeri anticipate. Același moderator, Dinu Țurcanu, îi învită să vorbească cam pe aceiași oameni care spun cam aceleași lucruri. Se mai înviorează nițel cei care dorm în corturile din fața Parlamentului, niște oameni din provincie se plimbă de colo-colo sau sprijină gardurile și pereții din zonă, apoi pleacă pe la casele lor. Situația nu se schimbă deoarece guvernanții, firește, nu au de gând să cedeze, ba chiar consideră că nu au motive să se lase intimidați.

Parcă ar fi trebuit să conțină un element nou cel de-al patrulea protest, de pe 9 octombrie. Dar PMAN a fost ocupată de pompieri și ceea ce s-a vrut să fie o Mare Adunare Națională a Partidului Șor a fost un nou protest cu scenariu cunoscut. Se pregătește un al cincilea protest duminical, pe 16 octombrie, dar impresia mea e că va fi aceeași Marie, cu altă pălărie. Deși Ilan Șor a spus că e convins că va învinge, mi se pare de domeniul evidenței că protestatarii sunt impas, că nu au șanse. Încet-încet, protestele se vor subția, iar frigul îi va alunga și pe cei care dorm în fața Parlamentului.

Ca să învingă, acești protestatari ar trebui pesemne  să ia cu asalt instituțiile statului, ceea ce, firește, ar fi o chestiune ilegală și extrem de gravă. Altminteri nu le dau șanse. Nu le dau deoarece, e de domeniul evidenței, majoritatea oamenilor nu vrea deocmdată căderea guvernării PAS care, e adevărat, nu e nici ea perfectă, infailibilă.

Autor

  • Iulian Ciocan

    Este realizatorul și moderatorul emisiunii „Radiografia săptămânii, o trecere în revistă a subiectelor de actualitate cu invitați din zona culturii, și autor al rubricii „Antiteze”. Timp de 20 de ani a activat la Radio Europa Liberă, biroul din Moldova. Este scriitor, eseist.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.