VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Tulburarea de anxietate de boală

Tulburarea de anxietate de boală este preocuparea persistentă sau frică de a avea sau de a dobândi în viitor o boală gravă în ciuda absenței simptomelor sau în prezența doar a unor simptome minore. 

Persoanele care suferă de tulburare de anxietate de boală sunt atât de îngrijorate că au o boală serioasă, amenințătoare de viață sau că pot să facă o astfel de boală în viitor, încât devin foarte anxioase și au dificultate de funcționare în viață de zi cu zi.

Medicul psihiatru diagnostichează tulburarea de anxietate de boală dacă persoană continuă să-și facă griji cu privire la o posibilă boală gravă pe care ar avea-o sau pe care ar putea-o dobândi, chiar și după ce o evaluare amănunțită a exclus posibilele afecțiuni.

Terapia de susținere din partea unui medic specialist care este suportiv și de încredere, precum și terapia cognitiv-comportamentală ar putea ajuta.

75% dintre persoanele diagnosticate anterior cu hipocondrie sunt incluse sub diagnosticul de tulburarea psihosomatică. Acești pacienți prezintă unul sau mai multe simptome somatice reale, însă evaluarea clinică amănunțită nu poate stabili o cauză a acestora. Restul 25% au o preocupare excesivă și o frică crescută că ar putea fi bolnave sau că s-ar putea îmbolnăvi grav, în absența simptomelor somatice și sunt clasificați că având tulburare de anxietate de boală.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.