VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Obezitatea

Excesul de greutate și obezitatea sunt definite că acumulare anormală sau excesivă de grăsime care prezintă un risc pentru sănătate.

Un indice de masă corporală (IMC) peste 25 este considerat supraponderal, iar peste 30 este obez. Indicele de masă corporală (IMC) este un indicator, o măsurare a grăsimii din organism, bazată pe greutate în raport cu înălțimea.

Obezitatea crește riscul de afecțiuni precum diabetul de tip 2, afecțiuni cardiovasculare și chiar cancer, de aceea este important să nu fie neglijată și să fie combătută cât mai rapid. În cazuri grave, obezitatea poate cauza complicații fatale.

Obezitatea reprezintă o afecțiune medicală de nutriție și metabolism, care se manifestă printr-o creștere cu peste 25% a greutății normale. Această poate fi cauzată atât de o alimentație excesivă (exogenă), cât și de tulburări ale glandelor endocrine (endogenă).

Obezitatea poate avea mai multe cauze, unele de natură exogenă, iar altele de natură endogenă. Obezitatea apare, în general, din cauza că organismul primește mai multe calorii decât consumă prin activitățile zilnică. Drept urmare, caloriile rămase sunt stocate sub formă de grăsimi și astfel, în timp, apare obezitatea. Uneori, obezitatea poate avea cauze medicale, cum ar fi afecțiunile ce cauzează dereglări hormonale. Însă în cele mai multe cazuri, obezitatea apare din cauza unui regim alimentar și a unui stil de viață nesănătos. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.