VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Cele mai întâlnite semne și simptome ale diabetului insipid

Diabetul inspid este o formă rară de diabet, care nu are legătură cu diabetul zaharat, cu toate că poate prezintă unele dintre semnele și simptomele diabetului zaharat. 

Diabetul insipid are ca simptom de bază, poliuria, sau urinări excesive, cauzate de hormonul antidiuretic numit vasopresina. În diabetul insipid cantitatea de urină poate ajunge până la 20 l în 24 ore, și este și o senzație pronunțată de sete. În mod normal, un adult va urină, în medie, mai puțin de 3 litri pe zi.

Cele mai întâlnite semne și simptome ale diabetului insipid sunt: sete extremă și excreția unei cantități excesive de urină diluată. Alte semne ale diabetului insipid includ: nevoia de a se trezi noaptea pentru a urină; probleme cu somnul; pierdere în greutate.

Deși termenii „diabet insipid” și „diabet zaharat” par similari, bolile nu sunt înrudite. Diabetul zaharat este o formă mai întâlnită de diabet, care are legătură cu prezența unei cantități foarte mari de glucoză  în sânge. Pe de altă parte, diabetul insipid este o afecțiune neobișnuită care provoacă un dezechilibru al apei în organism. Acest dezechilibru duce la o senzație de sete persistentă chiar și după ce persoană bea lichide și la excreția unei cantități mari de urină.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.