VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Mialgia: cauzele și tratamentul durerilor musculare

Mialgia este afecțiunea cunoscută sub denumirea de dureri musculare. Aceasta apare ca simptom în diverse afecțiuni, însă cea mai comună cauză a mialgiei o reprezintă suprasolicitarea unui mușchi sau a unei grupe de mușchi.

Mialgia sau durerea musculară este o problemă des întâlnită; poate să afecteze orice zonă a corpului și se poate manifesta ca o durere blândă sau precum o durere severă. Unii oameni au dureri musculare peste tot, în timp ce alții simt durerea doar într-o anumită zonă. În funcție de afecțiunea de bază care o cauzează, tratamentul mialgiei poate implica medicamente, auto-tratament și kinetoterapie. 

Mialgia poate fi cauzată atât de suprasolicitarea sau menținerea unui mușchi sau a unei grupe musculare în tensiune, cât și de leziuni, afecțiuni, administrarea unor tratamente medicamentoase. Rănirea sau traumatizarea  (spre exemplu producerea unei entorse poate cauza mialgie).

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.