VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Primar: Starea lacului Dănceni este catastrofală, iar nivelul apei a scăzut dramatic: Apel către ministra Mediului

”Starea lacului Dănceni, raionul Ialoveni este una catastrofală, iar nivelul apei a scăzut în ultimul an dramatic”. O spune primarul localității, Victoria Butuc Guranda, care a făcut un apel către ministra Mediului, Rodica Iordanov, să rezolve această problemă.

Am solicitat administratorului lacului o explicație, drept răspuns, vinovat de acest fapt este o oarecare companie SRL LEOCOM & CO care captează zilnic peste 5 mii m3 de apă din lacul Dănceni pentru heleșteiele neautorizate în care se depozitează pește viu! Am expediat astăzi un demers Dnei Ministră a Mediului prin care cer implicarea în stoparea acestor acțiuni ilegale și intervenția tuturor instituțiilor responsabile! Este de datoria noastră să ne salvăm apele și mediul înconjurător”, a scris primărița.

Ministra Rodica Iordanov a venit cu o reacție la scrisoarea expediată de primăriță și a menționat că Ministerul Mediului va purcede la examinarea și identificarea soluțiilor legale pentru rezolvarea situației create.

Lacul Dănceni este catalogat ca fiind al IV-lea lac după mărime din Republica Moldova. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.