VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Diabetul zaharat tip 2: Cauze și simptome

Diabetul zaharat de tip 2 este cel mai frecvent tip de diabet, reprezentând 90% dintre toate cazurile de diabet. Diabetul zaharat este o boală care apare atunci când glicemia este mărită. 

Norma glicemiei este de la 3,3 până la 5,5 mmol/l. Glucoza este vitală pentru sănătate deoarece este principala sursă de energie pentru celule și provine în principal din alimentele pe care le consumăm. 

Insulina, un hormon produs de pancreas, ajută ca glucoza să pătrundă în celule pentru a fi folosită pentru obținerea de energie. În diabetul zaharat de tip 2, pancreasul nu produce suficientă insulină sau aceasta nu este utilizată bine, condiție care se numește rezistență la insulină.

Poți face diabet zaharat de tip 2 la orice vârstă, inclusiv în copilărie sau adolescență. Totuși, acest tip de diabet apare mai frecvent la persoanele de vârstă de după 40 ani.

Frecvent, dar nu întotdeauna, se asociază cu greutate corporală crescută (suprapondere) sau cu obezitate, care în sine pot duce la insulino-rezistență și creșterea nivelului de glucoză în sânge.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.