VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CSE Chișinău a aprobat costurile pentru grupele cu program prelungit în școli

Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău a decis asupra organizării și funcționării grupelor cu program prelungit în instituțiile de învățământ primar și secundar. Acestea vor activa în baza Regulamentului provizoriu, care prevede costuri lunare de 360 de lei pentru activitatea programului prelungit de 3 ore și 690 de lei pentru programul prelungit de 6 ore.

„În acest context, ca răspuns la solicitările părinților de a lăsa copiii la școală și după finalizarea orelor de curs, în scopul evitării lăsării fără supraveghere a copiilor din instituțiile de învățământ primar și secundar (ciclul I și II), pe perioada aflării părinților la serviciu și având în vedere imposibilitatea achitării din bugetul municipal a cheltuielilor pentru activitatea claselor/grupelor cu program prelungit este necesară instituirea unui mecanism privind activitatea claselor/grupelor cu program prelungit, chiar dacă finanțarea acestora nu este în obligația APL de nivelul doi”, se menționează în decizia CSE Chișinău, citată de IPN.

Termenul de achitare a taxelor pentru serviciile prestate cu plată se va efectua până la data de 15 a fiecărei luni, conform bonului de plată. Resursele financiare colectate de la părinții elevilor și cele acumulate din alte surse legale se gestionează doar prin contul Trezorerial al instituției de învățământ.

Potrivit autorităților, în total în municipiul Chișinău, în listele copiilor din clasele primare se regăsesc 38 679 de elevi. Până la anul nou, în grupele cu program prelungit finanțate din bugetul municipal erau înscriși circa 30 de mi de elevi.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.