VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 2.400 de arme, ridicate de oamenii legii anul trecut. Câte arme poate deține legal o singură persoană?

În 2023, oamenii legii au ridicat peste 2.448 de arme, dintre care 57 deținute ilegal. Datele sunt prezentate de Inspectoratul General al Poliției.

Potrivit IGP, o persoana poate fi autorizată să procure și să dețină cel mult 12 arme de foc și un număr nelimitat de arme pentru colecționarii de arme, cu respectarea regulilor de securitate.

Poliția solicită ca posesorii de arme:
– să nu poarte armele la ei când sunt în stare de ebrietate;
– să nu poarte armele la întruniri sau alte măsuri în masă;
– să nu fie admis accesul la arme a membrilor familiei, rudelor, oaspeților sau altor persoane străine;
– să nu lase armele în genți, mașini sau în alte locuri fără supraveghere.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.