VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cel de-al 20-lea contingent al Armatei Naționale pleacă în misiune în Kosovo

Cel de-al 20-lea contingent al Armatei Naționale a fost detașat astăzi în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo. Tradiționala ceremonie de detașare a avut loc la Ministerul Apărării.

Și acest contingent este format din 41 de militari profesioniști, iar, în premieră, la misiunea din următoarele șase luni vor participa patru femei militare din Armata Națională.

Ca și în cadrul misiunilor precedente, contingentul este format din geniști și dintr-un pluton de militari. Aceștia execută misiuni de cercetare și de curățare de obiecte explozive a terenurilor din regiunea unde sunt dislocați, execută misiuni de securitate și pază a obiectivelor militare, dar și a edificiilor culturale ce reprezintă un patrimoniu, și efectuează acțiuni de patrulare în aria de responsabilitate.

Primul contingent de militari moldoveni au fost detașați în Kosovo în martie 2014, în urma unei decizii a Parlamentului din noiembrie 2013.

Militarii moldoveni vor face parte din Comandamentul Regional Vest (Regional Command-West) şi vor fi dislocaţi în baza militară Camp Villaggio Italia din localitatea Pech, Kosovo.

Misiunea de menținere a păcii KFOR este condusă de Alianța Nord-Atlantică, în conformitate cu Rezoluția 1244 a ONU.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.