VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Virgiuliu Pâslariuc: Rusia nu a investit niciodată în societate. Ea are nevoie de Moldova ca și teritoriu de legătură spre gurile Dunării

”Rușii nu au investit în societate. Rusia are nevoie de Moldova ca și teritoriu de legătură spre gurile Dunării”. De această opinie este deputatul PAS, Virgiuliu Pâslariuc.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, parlamentarul a subliniat că spre deosibire de Federația Rusă, Uniunea Europeană investește în societate.

Spre deosebire de Occident pentru care societățile erau foarte importante, pentru Imperiul Rus oamenii nu au jucat un rol important. Cel mai tare a contat teritoriul, nu contează cine locuiește pe acel teritoriu, important ca el să facă conexiune spre alte locuri. Rușii nu au investit în societate. Rusia are nevoie de Moldova ca și teritoriu de legătură spre gurile Dunării. UE investește în societate, ei spun că doar o societate prosperă poate asigura buna vecinătate cu statele UE. În Rusia nu există acest lucru. Acest model civilizațional este în criză, faliment, mulți cetățeni ruși chiar înțeleg acest lucru. În Rusia au impresia ca raiul pe pământ va fi după ce se va declanșa războiul”, a declarat deputatul.

În cadrul emisiunii, parlamentarul a mai vorbit și despre pericolele la un an de la începutul războiului în Ucraina, despre consecințele războiului informațional, despre o posibilă atragere a Moldovei în război, despre o eventuală aderare a R. Moldova la NATO, despre relația moldo-română, despre societatea moldavă scindată, despre destabilizarea în țară provocată de agenții ruși, dar și despre dialogul dintre opoziție și putere.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.