VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Un omor la comandă, dejucat de polițiștii moldoveni și ucraineni

Polițiștii din Moldova și Ucraina au dejucat asasinarea unui proprietar al unei clinici stomatologice din Kiev și a soției doctorului, pusă la cale de un cetățean străin care a apelat, în acest sens, la serviciile unui ”killer”.

Autorul planului criminal, care avea scop preluarea afacerii, a fost reținut, acum două zile, la Odesa, în cadrul unei operațiuni comune a Direcției Urmărire Penală a Ucrainei și a angajaților IGP, cu sprijinul forțelor speciale ucrainene.

”Potrivit informațiilor operative, un cetățean străin era în căutarea unui „killer”, care urma să-l asasineze pe un cetățean ucrainean contra sumei de 15.000 de dolari. Killerul a mers la cooperare cu oamenii legii și sub controlul lor purta negocieri cu comanditarul. Inițial, acesta, a primit în avans 5 000 de dolari, iar încă 10 000 de dolari, clientul trebuia să le transmită după prezentarea dovezilor cu omorul proprietarului clinicii. Banii erau transmiși prin intermediari: ei îi lăsau în locurile indicate de figurant, după care „killerul” primea mesaje cu coordonatele”, se arată într-un comunicat al Poliției Naționale.  

Cu asistența Interpol și Europol, polițiștii din ambele țări au fost în contact permanent și au discutat detaliile operațiunii. Mai mult, pentru a salva viețile victimelor, Poliția din Ucraina a înscenat răpirea și asasinarea medicului stomatolog, după care clientul a primit confirmarea sub formă de fotografii și a transferat restul banilor. De asemenea, oamenii legii au efectuat percheziții în Odesa și Kiev la persoanele implicate în infracțiune.

Conform Codului Penal al Ucrainei, autorul tentativei de omor riscă până la 15 ani de închisoare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.